5 gadżetów oszczędzających wodę w łazience

Czy Wam też oszczędzanie kojarzy się negatywnie? Z odmawianiem sobie czegoś, krótszą kąpielą itp.? Dziś pokażemy Wam, że oszczędzanie może być świetną zabawą dla każdego!
1. Klepsydra pod prysznic – dla wszystkich, którzy kochają rywalizację! Graj o własne pieniądze – jak szybko możesz wziąć prysznic?
2. Wodny kontroler – prosta rzecz a cieszy. Małe urządzenie zamontowane przy spływie prysznicowym zapamiętuje pierwszą kąpiel i kolorowym światełkiem daje Ci znać, czy nie zasiedziałeś się pod prysznicem. Co więcej, zmniejsza ten czas stopniowo co 7 sekund. Urządzenie można oczywiście zrestartować. Prawda, że mądre?
3. Perlator – znacie to cudo? Niepozorna rzecz a przynosi ogromne korzyści! Tak, to małe siteczko włożone do kranu jest po to, żeby zaoszczędzić mnóstwo wody. Pęcherzyki powietrza ograniczają przepływ wody jednocześnie zwiększając ciśnienie jej strumienia.
4. Bateria z elektronicznym sensorem – coraz częściej montowana w Polskich domach. Bateria z czujnikiem leje wodę tylko wtedy, gdy masz pod nią ręce. Nie zmarnuje nawet kropli podczas mycia zębów, a ryzyko niedokręcania kranu znika zupełnie.
5. Bateria termostatyczna – cudo nowoczesnej technologii. Zapamiętuje idealną dla Ciebie temperaturę wody. Nie musisz już więcej przelewać zbyt zimnej lub zbyt gorącej podczas regulowania kąpieli.